Groeiende bietenmicrogreens - Bull's Blood Beets (2023)

Thuis groeien bietmicrogreens zijn eenvoudig en vereisen geen speciale omstandigheden of kweeklichten.

De verscheidenheid aan bietenmicrogreen in dit artikel is Bull's Blood Beet.Zoals je op de omslagfoto kunt zien, hebben deze bietenmicrogreens een donkergroen blad en bordeauxrode rode stengels die zich uitstrekken in het onderste deel en de buitenrand van het blad.

Bull's Blood Beet is een zeer aantrekkelijk microgreen dat fijnproevers en chef -koks houden van zijn contrasterende kleuren, onderscheidende aardse smaak en knapperige maar sappige textuur.

De microgreens smaken naar een zoete mix tussen wortelbieten en spinazie.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (1)

snelle navigatie

 1. Alle artikelen over bieten
 2. Stap 1: Pottingmix toevoegen aan dienblad
 3. Stap 2: Wet verzadigt de potmix niet
 4. Stap 3: Bereken hoeveel bietenzaden u nodig hebt
 5. Stap 4: Zaai de bietenzaden
 6. Stap 5: Gewogen black -outperiode
 7. Stap 6: Doe niets gedurende 48- tot 72 uur
 8. Stap 7: Uit de black -out en bodemwater
 9. Stap 8: Plaats het dienblad met bietenmicrogreens onder lichten
 10. Stap 10: Oogst de bietenmicrogreens
 11. Oogstpunt
 12. Alle artikelen over bieten

Net als rode bieten, kunnen de bietmicrogreens van de stier ook wat rode kleur in uw voedsel 'bloeden'.

Eieren gekookt met Bull's Bloem Beer Microgreens hebben spectaculaire contrasterende kleuren van geel uit de eieren en een "bloedende" rode kleur van de microgreens.

Bull's Blood Beet Microgreens voegt een scheutje kleur toe aan uw salades, textuur en smaak.

Naast smakelijk zijn bietmicrogreens ook voedzaam met vitamine A, B, C, E en K, het mineralen calcium, ijzer, magnesium, mangaan, kalium en zink, evenals antioxidanten.

Alle artikelen over bieten

Beet Microgreens - Verbetert de zaden de kieming verbeterd
Groeiende bietenmicrogreens - Bull's Blood Beets
Bull's Blood Beet Microgreens - het geheim van het verwijderen van zaadschillen
Hoe bietmicrogreens te kweken - Aflevering 20 van de Microgreens Podcast

Groeiende bietenmicrogreens

Voordat we meer in de voedingswaarde van bietenmicrogreens gaan, wil ik een paar van de nodige stappen voor het kweken van bietenmicrogreens schetsen.

Ook als u bietenmicrogreens wilt laten groeien, kunt u eenbietmicrogreen -kitofBull's Blood Beet -zadendoor te klikken op de gemarkeerde links om deHome Microgreen Store.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (2)

Hoe bietmicrogreens te kweken

Het kweken van bietmicrogreens is heel eenvoudig;Ze groeien heel rechtop, dus ze zijn gemakkelijk te oogsten in 12 tot 15 dagen na het zaaien van het zaad.

Bietenmicrogreens zijn een uitstekende variëteit voor eerste telers om te planten, op te heffen en te oogsten.

De zaden zijn gemakkelijk te hanteren, in feite zijn bietenmicrogreenzaden groot in grootte.Het plantbak moet worden bedekt offlauwgevallengedurende 5 of 6 dagen.Hoewel ze rond de derde dag ontkiemen, is het het beste om de zaden gedurende een langere periode gedekt te houden.Meer hierover later in de post.

The Microgreens Podcast Episode 020

Tien eenvoudige stappen

Hieronder vindt u een lijst met de tien stappen om bietenmicrogreens te laten groeien.Kijk voor een meer gedetailleerde uitleg van het proces en om een video van elke stap te zienMicrogreens voor het eerst groeien.

We zullen bietenmicrogreens groeien met behulp van deHome Microgreen Kit.Als u de kit niet hebt, laten de foto's u zien welke benodigdheden u nodig hebt.

OPMERKING: Sommige afbeeldingen hieronder zijn van de Beta Home Microgreens Trays (ondoorzichtige laden en rode deksels).De zwarte laden en ondoorzichtige deksels zijn de nieuwe thuismicrogreensbakken.Beide zijn vergelijkbare grootte, maar dit laatste gebruikt veel minder grond en is zuiniger.

HM Trays

Stap 1: Pottingmix toevoegen aan dienblad

Voeg een premium potmix toe aan de plantbak.

Een plantbak heeft kleine gaten in de bodem nodig om water van onderaf te trekken.Bodemwaterzuivering is veel beter voor de microgreens dan van de bovenkant water te geven.

De grond moet stevig worden verdicht en vlak onder de bovenkant van de lade.Wij gebruiken liever grond in plaats van een mat.Lees dit artikel over waarom ik geloof dat grond een beter groeiend medium is.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (3)

Stap 2: Wet verzadigt de potmix niet

Gebruik een spuitfles om het grondoppervlak nat te maken met niet-gechloreerd water.Laat het water in de grond weken en spuit vervolgens het oppervlak opnieuw.Als u depressies of hoge plekken op de grond ziet, gebruikt u uw vingers om het oppervlak te nivelleren.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (4)

Stap 3: Bereken hoeveel bietenzaden u nodig hebt

Veel microgreen-telers adviseren om bietenmicrogreenzaden tussen 8 en 24 uur te weken.Home Microgreens testte deze aanbeveling en publiceerde de resultaten inBieten Microgreens - Verbetert het weken van de zaden de kieming?

We geloven niet dat het weken dat de zaden de moeite waard is of problemen waard is.Maar u kunt het artikel lezen en beslissen wat voor u beter zou werken.

Er zijn tussen 1.750 tot 1.850 Bull's Blood Beet -zaden in een ons.Dat is ongeveer 60 tot 65 zaden per gram.Voor bieten wilt u ongeveer 9 of 10 zaden per vierkante inch.

Dus als je plantbakoppervlak 37,5 vierkante inch is, heb je ongeveer 5,2 gram bietenzaden nodig voor een uitstekende plantdichtheid.Hieronder is een foto van 5,2-gram Bull's Blood Beet Microgreen-zaden, of ongeveer één eetlepel.

Als u microgreens in uw lade kweekt, bekijk dan onze handigMicrogreen zaadcalculator!

Voeg volgens onze aanbeveling uw bietenzaden toe aan een shaker -fles.Met een Shaker -fles kunt u de zaden gelijkmatiger verspreiden.

Als u uw zaden echter weken, spreidt u dezelfde hoeveelheid op het oppervlak van de plantbak en spreidt u ze uit met uw vingertoppen.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (5)

Zie je hoe groot en onregelmatige bietenzaden zijn?De zaden gaan echter nog steeds door de gaten van de Shaker -fles.

Stap 4: Zaai de bietenzaden

Nu het grondoppervlak wordt bereid, is het tijd om de zaden te zaaien.

Naar aanleiding van onze aanbeveling, gebruik de Shaker -fles en begin je zaden op de grond te sprenkelen, werk in concentrische cirkels rond de plantlade.Het kan nuttig zijn om je reservehand rond de lade te houden, zodat zaden niet uit de lade stuiteren.

Verspreid de zaden zo gelijkmatig mogelijk over het oppervlak.Mogelijk moet u de top van de sprinklerfles losschroeven om de laatste paar zaden uit de fles te halen.

Zodra alle zaden uit de fles zijn, gebruikt u uw vinger om klonten zaden te verspreiden naar gebieden met minder zaden.Dit is gemakkelijk met bietenzaden.Het grote formaat maakt ze gemakkelijk om te bewegen.

Of, als u uw zaden weken, spreidt u dezelfde hoeveelheid op het oppervlak van de plantbak en spreidt u ze uit met uw vingertoppen.

Maak je geen zorgen als de zaden niet perfect op afstand staan.De zaden zullen groeien en de planten zullen zich verspreiden om de leegte te vullen.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (6)

Stap 5: Gewogen black -outperiode

Nu is het tijd om de bietenzaden voor te bereiden om te ontkiemen.Gebruik de spuitfles opnieuw en nat de zaden.Ga gemakkelijk, zodat de zaden niet van het dienblad vliegen.Het water zal ook helpen de zaden in de grond te regelen.

Plaats de plantlade in de waterplaat.

De waterplaat heeft geen gaten en houdt water vast.Gebruik een dienblad van vergelijkbare grootte, zoals in de Home Microgreen-kit, of een grotere.

Plaats een dekking op de zaden (sluit het dienblad niet vast);Als het deksel transparant of ondoorzichtig is, gebruikt u een theedoek of snijdt u een stuk karton om op het deksel te passen om het licht van de zaden uit te houden.

De meeste microgreens kunnen op het bodemoppervlak worden achtergelaten, maar ze moeten worden bedekt om er licht van af te houden terwijl ze ontkiemen (we hebben dit getest, lees waaromHet is belangrijk om zaad te verdrijven en te wegen door op deze link te klikken).

Plaats een gewicht erop.Dit houdt de dekking op Andencourages de planten om in de bodemmedia te wortelen.Hieronder hebben we een fossiel gebruikt, nu gebruiken we 2,5-pond gewichten!Maak je geen zorgen.De groeiende planten zijn krachtig en zullen de dekking en het gewicht optillen naarmate ze groeien.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (7)

Stap 6: Doe niets gedurende 48- tot 72 uur

Doe 2- tot 3 dagen niets.Laat de zaden ontkiemen en groeien.De hoes behoudt voldoende vocht voor de zaden om te groeien.

Stap 7: Uit de black -out en bodemwater

Op dag 2 of 3 kunt u naar de zaden kijken en het vocht van het oppervlak van het dienblad controleren.Als het droog lijkt, gebruik dan de spuitfles om het oppervlak nat te maken.

Voor bieten, ongeacht hoe goed ze ontkiemen en groeien, wacht tot dag 5 of 6 voordat ze de dekking verwijderen.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (8)

Beet Microgreens van onder de black -out op dag 5.

Op dit moment moet u een beslissing nemen.Als de kiemsnelheid er goed uitziet en de zaailingen vergelijkbaar zijn met die in de afbeelding hierboven, kunt u het deksel verwijderen en de jonge planten toestaan licht te ontvangen.

Als de planten kleiner zijn of de kiemsnelheid laag is, controleert u het grondoppervlak om te zien of het droog is.Als dat zo is, gebruik dan de spuitfles, natte het oppervlak opnieuw en plaats het deksel terug over de lade.Laat de zaden nog een dag ontkiemen voordat ze ze opnieuw controleren.

Stap 8: Plaats het dienblad met bietenmicrogreens onder lichten

Nu de bietenmicrogreens zijn ontkiemd en begonnen te rooten en te groeien, is het tijd om ze in wat licht te krijgen.Er is veel discussie over welk licht het beste is voor microgreens.We denken dat het het beste is om ze zoveel mogelijk licht mogelijk te geven.

Licht is tenslotte waar de planten hun energie krijgen om te groeien.Geef ze zoveel als je kunt, of het nu zonlicht, goedkope LED -verlichting of een speciaal kweeklicht is.Maak je er geen zorgen over;Doe je best met wat je hebt.

Lees deze serie berichten over gebruikenLED -kweeklichten of LED -winkellichten.

Maak je geen zorgen als de planten er geplet en krom uitzien.Zodra ze licht ontvangen, zullen ze rechttrekken en een betere kleur krijgen.Als het grondoppervlak er erg droog uitziet, gebruik dan de spuitfles om het oppervlak te nat maken.Maar dit is de laatste keer dat u de spuitfles gebruikt.

Spuit de planten niet met water als het oppervlak zelfs het minste beetje vochtig is.Ga naar stap 9.

Stap 9: Zorg voor de bietenmicrogreens - Water & Light

Nu laten we de bietenmicrogreens gewoon groeien en geven ze ze water van de bodem.Hier komt het waterschil in het spel.

Onthoud hoe het gewicht van de droge lade aanvoelt.Je weet wanneer je weer moet water geven door het gewicht op deze manier te beoordelen.

Voeg water toe aan de waterbakken, een kwart inch werkt eerst.Zet het plantbak in het water en laat het het water van onderaf absorberen.

Vanaf de bodem water houden de bladeren en stengels droog, waardoor de mogelijkheid wordt geëlimineerddempende ziekteen tegenhouden dat de grond op de planten spat.

De eerste keer dat je water geeft, moet je misschien meer water toevoegen omdat de meerderheid van de grond in de lade droog is.Nadien hoef je niet zoveel water toe te voegen.

Bekijk om de andere dag het gewicht van het dienblad om te zien of het water nodig heeft.De behoefte zal afhangen van de vochtigheid en de hoeveelheid lucht die over de lade beweegt.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (9)

Hieronder staan enkele foto's van hoe de bietenmicrogreens eruit zien naarmate ze groeien.U kunt op de afbeelding klikken om de maat uit te breiden.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (10)

Bull's Blood Beet Microgreens op dag 7

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (11)

Bull's Blood Beet Microgreens op dag 9.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (12)

Bull's Blood Beet Microgreens op dag 12.

Stap 10: Oogst de bietenmicrogreens

Tijd om te oogsten!

In 12 tot 15 dagen zijn de bietenmicrogreens klaar om te oogsten.Zodra ze ongeveer 3 centimeter lang zijn, kun je ze oogsten.

We hebben Bull's Blood Beet Microgreens zowel tijdens decotyledon podiumEn na de eerste echte bladeren vormt zich en hebben ze niet teveel een verschil in smaak of textuur opgemerkt.

Als er iets is, is er misschien minder vocht in de stengels na de echte Leafs -vorm, omdat de stengels een beetje harder worden om het gewicht van de plant te ondersteunen.

Het punt is dat u geen haast hoeft te hebben om bietenmicrogreens te oogsten;Als je ze niet nodig hebt, laat ze groeien, maar zodra de eerste ware bladeren vormen, is het een goed idee om ze te oogsten en in de koelkast op te slaan.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (13)

Bull's Blood Beet Microgreens 16 dagen na het planten.Deze microgreens zijn klaar om te worden geoogst.Ze hebben een aardachtige bietenmaak met spectaculaire kleur die elk gerecht zal verlevendigen.

Oogstpunt

Om te oogsten, tipt u de lade ongeveer 45 graden over een snijplank of een grote plaat met roestvrijstalen schaar of een zeer scherp mes, snijdt de bietmicrogreens net boven het grondoppervlak.

Probeer de grond niet te verstoren.Als wat grond loopt, is het goed.Gebruik uw handen om de gesneden microgreens te plukken;De bodemdeeltjes vallen op het bord of de plaat, waar u ze kunt afvegen.Het wordt altijd aanbevolen om microgreens te wassen voordat je ze gebruikt (ik niet als ze droog en schoon zijn) om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën op de microgreens zijn.

Knip alleen wat je die dag gaat gebruiken.Vervang de groeiende lade onder het licht en laat ze zo meer groeien.

Als je niet al je bietenmicrogreens kunt gebruiken voordat ze te lang en langbenig worden, snijd ze dan en plaats ze in een zip-lock-tas met verschillende kleine spleten in de zak gesneden.

Was de microgreens op dit moment niet.

Je wilt ze droog, omdat ze langer frisser blijven.Knijp de lucht uit de tas en bewaar de microgreens in de koelkastschapper.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (14)

Een opmerking over het eten van bietenmicrogreens

Het is heel gebruikelijk dat sommige van de zaadschillen aan de uiteinden van de microgreenplanten blijven.

Voor de meeste microgreens is dit geen probleem.

Vanwege de grootte van de bietenzaden en de dikte van de schil, denk er echter niet eens aan het eten van de overgebleven zaadschillen op bietenmicrogreens.

Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (15)

Een vervelende zaadromp of schil.

Bietenzaadschillen of rompen zijn geen goed eten.

Een ondergang van bietenmicrogreens is het reinigen van de kaf.We hebben geen goede manier gevonden om ze te verwijderen, behalve ze met de hand uit te pakken.

We hebben geprobeerd ze af te wassen na de oogst, maar het is niet waterdicht en de microgreens houden niet goed aan het water.

Experimenten in actie!

Momenteel werken we aan groeimethoden om het aantal kaf te verminderen dat op de microgreens blijft naarmate ze groeien.

Hieronder staan de gepubliceerde bietenartikelen.

Alle artikelen over bieten

Beet Microgreens - Verbetert de zaden de kieming verbeterd
Groeiende bietenmicrogreens - Bull's Blood Beets
Bull's Blood Beet Microgreens - het geheim van het verwijderen van zaadschillen
Hoe bietmicrogreens te kweken - Aflevering 20 van de Microgreens Podcast

Eenvoudig toch?

Dat is alles wat er is om bietenmicrogreens te laten groeien.Als u vragen heeft, kunt u het commentaargedeelte onder het artikel gebruiken om te vragen.Ik kom meteen terug.

Home Microgreens Store

Beet Microgreen Nutrition & Flavour

Bietenmicrogreens hebben hoge niveaus van vitamine B6, vitamine C, foliumzuur en de mineralen koper, ijzer, magnesium, mangaan en kalium.

Ze bevatten ook thiamine, riboflavine, zink en bèta-carotenen.

Bieten en bietenmicrogreens hebben veel meer voordelen dan die vermeld, volgens dit artikel overbiet voeding.

U kunt een grafiek downloaden die de vitamines en mineralen presenteert voor de meest gekweekte microgreens door op de onderstaande knop te klikken.

Beet microgreen smaak en hoe ze te gebruiken

De smaak van bietenmicrogreens wordt meestal aardachtig genoemd.De smaak lijkt ook erg op jonge bieten als je het kunt geloven.

Het is het beste om bietenmicrogreens toe te voegen aan salades nadat je de salade hebt gekleed.Ze zien er op die manier beter uit, omdat ze op olie gebaseerde dressings ze zijn afgestoken en ze zijn niet zo aantrekkelijk.

De textuur is fris maar sappig, vooral voordat de eerste echte bladerenvorm.

Ze hebben de smaak om op te staan tegen andere ingrediënten zoals knoflook, uien en bieslook.

Bull's bloedbietenmicrogreens worden meestal rauw gebruikt in salades, op sandwiches of als garnituren.

Een ander gebruik dat we onlangs probeerden, was om ze behoorlijk fijn te hakken en ze te gebruiken vergelijkbaar met een spread op scherpe cheddarkaas en zomerworst op crackers.Het was erg goed!

Geïnteresseerd in het kweken van bietenmicrogreens?

Als je thuis bietmicrogreens wilt proberen, gebruik dan de knoppen hieronder om te kijken naar een Bull's Blood Beet Microgreen -kit.Of, als u de benodigdheden heeft, dragen we Bull's Blood Beet Microgreen -zaden.

 • Detroit Red Beet Seed voor Microgreens - Organic

  $2.49-$14.99

  selecteer opties

 • Bull's Blood Beet Seed voor microgreens

  $2.29-$14.99

  selecteer opties

Heb je een vraag?

Als u vragen heeft over het kweken van bietenmicrogreens of een andere microgreen, laat dan een reactie achter of neem contact met mij op met deStel een vraagpagina.

 • Growing Beet Microgreens – Bull’s Blood Beets (18)

  Todd

  Todd is de oprichter van Home Microgreens & the Home Microgreens Store.Hij schrijft ook voor verschillende andere websites, waaronder MyViewFromthewoods.com.Todd werkte 20 jaar op een grote boerderijmarkt, Garden & Nursery Center.Op de een of andere manier sloop hij weg om geoloog en professor te worden voordat hij terugkomt naar zijn zintuigen om te schrijven en te geven over microgreens en tuinieren.Als hij niet op de computer is, is hij te vinden in de tuin, forelstroom of bergpad met zijn nieuwe Springer Spaniel Caden.

  Bekijk alle berichten

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 11/01/2024

Views: 5944

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.