Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (2024)

Wanneer je outdooractiviteiten gaat ondernemen is het fijn om een buff bij je te hebben. Maar wanneer je buiten activiteiten gaat ondernemenin de koudan is een buff of nekwarmer onmisbaar.

Als je er eenmaal één gedragen hebt, dan zul je dit waarschijnlijk kunnen beamen. Wintersporters die het tot nu toe zonder deze nekwarmer deden denken er misschien anders over. Daarom geven we je in dit artikel 4 verdraaid goede redenen om een nekwarmer te kopen. Bovendien leggen we je uit waar je op moet letten wanneer je een buff gaat kopen.

Waarom moe je een buff hebben?

Oke, ‘moet’ is misschien niet helemaal het juiste woord. Maar je wintersport wordt er zeker een stuk aangenamer mee. En op minimaal drie manieren.

1. Een buff houdt je nek warm

Een buff is een koker van stoff. Het materiaal is altijd zacht en in de meeste gevallen anti bacterieel. Je draagt het om je nek en zo houdt de buff je nek warm. Resultaat: geen keelpijn meer tijdens de wintersport.

2. Een ski buff past altijd

Een buff is rekbaar en past altijd. Onder de meest strakke jas, onder een hoge kraag, hoog opgetrokken tot over je neus (ja, daar kan je gewoon door ademen) of juist laag weggestopt onder een kraag. Dikke nekken, dunne nekken, lange nekken, korte nekken, kindernekken.. Om letterlijk alle nekken past altijd een buff.

En trouwens, een buff past niet alleen om je nek. Hij past ook met gemak in een jaszak. Zo heb je hem altijd bij de hand.

3. Een buff houdt sneeuw en regen uit je gezicht

Wanneer het begint te sneeuwen of te regenen. Of wanneer het ijzig koud is, dan trek je de buff zo ver mogelijk over je gezicht. Je kan er namelijk gewoon doorheen ademen. Maar zo bescherm je je gezicht tegen het gure weer. En houdt je regen, sneeuw en ijzige wind weg uit je gezicht.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (1)

Ben je overtuigd van het nut van de nekwarmer?

Dan is het nu tijd om te bepalen welke buff voor jou het meest geschikt is. En ondanks dat we het steeds over ‘buff’ hebben, zijn de nekwarmers van alle andere merken minstens net zo goed!

Buff van merino wol

Merino wol is zacht, comfortabel, warm en het heeft een isolerende werking. Het is één van de zachste wolsoorten die er bestaat en hij kriebelt daardoor niet aan je huid. Daarnaast droogt merino wol snel op als het nat wordt en is het van nature antibacterieel. Het heeft tevens de eigenschap om je warm houden, ook als het nat wordt. Niet geheel onbelangrijk is de herkomst van de wol. De nekwarmer is gemaakt van ecologische wol en uitsluitend afkomstig van schapen die een goed leven hebben gehad. En daar worden we blij van.

Hieronder staan drie mooie nekwarmers van merinowol.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (2)

€25,99

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (3)

€25,95

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (4)

€19,90

Buff van fleece

Een buff van fleece is echt een buff voor koukleumen of voor koude dagen op de piste. Fleece ademt minder goed dan wol of synthetische materialen, maar het is wel het aller warmst. Regen en sneeuw die eventueel op de buff valt, blijft erop liggen en zal niet snel doordringen. De buff van fleece is ook bij tal van andere merken verkrijgbaar. Wij hebben er diverse in gebruik, maar die van Barts zijn favoriet. Na jarenlang gebruik nog vormvast, kleurvast en onverminderd warm. De variant van Dare2B is iets korter, wat deze uitermate geschikt maakt voor kinderen.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (5)

€9,99

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (6)

€15,95

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (7)

€34,95

Buff met een combinatie van fleece en polyester

De onderkant van deze buff is gemaakt van zacht fleece terwijl de bovenkant is van polyester. Deze variant is het meest volumineus van alle soorten nekwarmers.

Deze buffs zijn ideaal in combinatie met een winterjas waarbij de hals deels onbedekt blijft.

Of wanneer je het onderste deel van je gezicht te bedekken. In dat geval kan je de polyester laag tot over je neus en onderaan je skibril optrekken. Zo blijft je gezicht warm, zonder je ademvermogen te belemmeren.

Deze Polar Buff kan ook gedragen worden als muts of als helmliner onder jeskihelm. Wanneer je hem als helmliner gebruikt, doe je hem eerst geheel rondom je nek. Trek vervolgens het polyester gedeelte over je achterhoofd omhoog tot aan de onderrand van je skihelm. Et voilà! Kortom, een multifunctionele nekwarmer tijdens koude skidagen.

Deze nekwarmer is verkrijgbaar bij tal van merken waaronder Buff, Barts en Sinner. Wij hebben deze drie merken in gebruik en in kwaliteit ontloopt het elkaar niet veel, behalve dat de varianten van Barts een grotere opening voor de hals hebben.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (8)

€19,99

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (9)

€18,95

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (10)

€19,95

Wat is een nekwarmer / ski buff?

Een buff is een naadloze en kokervormige nekwarmer. Het materiaal waarvan de nekwarmer is gemaakt, is altijd antibacterieel elastisch. Dit antibacteriële materiaal voorkomt het ontstaan van vieze geurtjes. Bovendien zorgt de elasticiteit ervoor dat de nekwarmer altijd weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt. Buff is een merknaam en is afkomstig van de uitvinder van de naadloze kokervormige sjaal. Tegenwoordig wordt het woord Buff ook wel gebruikt als verzamelnaam van alle soorten naadloze kokervormige nekwarmers.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (11)

Hoe draag je een buff?

Om je nek, als muts, als helmliner of als bivakmuts. Dat naadloze rolletje kokervormige stof biedt op vele manieren bescherming tegen de kou tijdens je wintersport. Onderstaande illustratie laat zien op welke manieren de buffs gedragen kunnen worden. Oefen voordat je op wintersport gaat vast op ‘hood’. Hierbij heb je een nekwarmer en helmliner in één. Zo kan tijdens een ritje met de skilift of tijdens een korte pauze snel wisselen van halswarmer (neckerkchief) of mask, naar helmliner (hood in het plaatje hieronder).

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (12)

Waar koop je een buff of nekwarmer?

Diverse outdoorwinkels verkopen buffs. Meestal staat daartoe een rek met verschillende soorten nekwarmers van verschillende merken. Het grootste aanbod vind je daarentegen online. Bovenstaand hebben we al diverse mogelijkheden genoemd, maar het grootste aanbod vindt je doorgaans in dewebshop van Bol. Bij de webwinkels die hieronder staan vonden we het grootste en meest uitgebreide assortiment.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (13)

1.500+ nekwarmers
vanaf €2,95

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (14)

25+ nekwarmers
vanaf €1,99

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (15)

100+ nekwarmers
vanaf €17,95

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (16)

100+ nekwarmers
vanaf €19,95

Meest gestelde vragen over ski buffs en nekwarmers

Tenslotte hebben we een aantal veelgestelde vragen over nekwarmers en buffs verzameld. Heb jij een vraag die er niet tussen staat? Laat dan een bericht achter via het opmerkingenveld onderaan het artikel.

Waar kan je een nekwarmer kopen?

Online vind je het grootste aanbod van nekwarmers. In dit artikel staat een link bij elke nekwarmer / buff naar de webshop waar deze te koop is. Of bekijk dit handige overzicht van webwinkels die nekwarmers in hun assortiment hebben.

Welke nekwarmer / buff is warm?

De meeste warme nekwarmers zijn gemaakt van fleece stof. Hier staat precies uitgelegd waarom dat is. Ook staan er een aantal mooie fleece nekwarmers in verschillende prijsklassen.

Welke nekwarmer / buff kriebelt niet?

Hou je niet van kriebelende stoffen bij je keel? Kies dan voor een buff of nekwarmer van merinowol. Hier staan een aantal fijne merinowollen nekwarmers.

Iedere winter nemen wij ruime tijd en energie om de beste wintersportproducten te testen. Zo staan we bij de start van het seizoen op de piste, onder alle weersomstandigheden en altijd gewapend met een tas vol producten. Onze Gear Guide is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De producten vinden wij op zelf online, of worden door leveranciers toegestuurd zodat wij ze kunnen testen. De links naar de artikelen zijn affiliatielinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (17)

Maaike Meerman

Verliefd op bergen en verslaafd aan wintersport in de breedste zin van het woord. Je vindt mij op de piste, naast de piste en in warme berghutten. Wintersport verenigt voor mij tijd voor de mooiste dingen uit het leven: familie, vrienden, sport, natuur en lekker eten. Als moeder van twee jongens ben ik inmiddels expert als het gaat om wintersportplanning voor families. Verder weet ik veel van skikleding en gear. Met mijn advies krijg je het zeker niet koud op de piste.

www.op-wintersport.nl

buffgearkoud hè

Wintersport » Skikleding » Nekwarmer / Buff » Een buff of nekwarmer is onmisbaar voor de wintersport

Nekwarmer & Buff | De mooiste nekwarmers & buffs [winter 2020-2021] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6443

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.