Say It With Ink: Houston's beste tattoo-artiesten en -salons, editie 2018-2019 (2023)

Een tatoeage vertelt de wereld waar we zijn geweest, van wie we hebben gehouden en eert degenen die niet meer onder ons lopen. Het spreekt tot de familie: soms is het degene waarin we geboren zijn, vaker is het de stam die we onderweg tegenkwamen. Maar het moet altijd betekenisvol, origineel en mooi gedaan zijn.

Klik om te vergroten

Inkt door Nate Beavers, Boegbeeld Tattoo.

Foto met dank aan Nate Beavers

Toen we dit jaar op zoek gingen naar de beste tattoo-artiesten in Houston, hebben we de straat geëlimineerd en ons gericht op de elite. We hebben op Instagram gekeken, portfolio’s beoordeeld, aanbevelingen gekregen en vervolgens de lijst verfijnd. Uit waren de inktmeesters die waren gestopt met groeien als kunstenaar. Voorbij waren de flashshops met hun koekjesvormers. Getroffen waren degenen die niet consequent kwaliteitswerk leverden. Anderen met een solide reputatie, maar die de ambitie om manager te worden opzij hebben gezet, werden eveneens geëlimineerd.

Mike Woods, die we hebben genoemdBeste tattoo-artiest in Best of Houston® van 2017,staat stabiel bovenaan onze lijst. Hij is samen met Mike Ashworth mede-eigenaar van Advent Tattoo Studio en Art Gallery, maar het is belangrijk op te merken dat het niet gemakkelijk was om de ene Mike boven de andere te kiezen als het ging om de prijs van vorig jaar; de kwaliteit van het werk van beiden is fenomenaal.

We hebben bij Woods navraag gedaan over wat er nieuw is in de branche. De afgelopen tien tot vijftien jaar is het tatoeëren behoorlijk veranderd van waar het was. We hebben een enorme toestroom gezien van mensen met een kunstachtergrond die de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Je ziet de halve mouwen van tribale patronen nu in halve mouwen die op olieverfschilderijen lijken", zegt Woods.

"Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich artiesten die een beetje stagneren; ze zijn blij waar ze nu zijn; ze geven de voorkeur aan een eenvoudiger stijl. Ze verleggen niet echt de grenzen van waar tatoeages naartoe kunnen gaan", zegt Woods. "Er is niet veel vaardigheid voor nodig om iets van de muur te plukken."

Ons beste advies om te beslissen waar je je volgende tatoeage kunt krijgen? Kijk naar het portfolio van de kunstenaar, kijk naar zijn of haar Instagram en controleer zowel de kwaliteit van het werk als de consistentie als kunstenaar. Een groot tattoo-project kan meer dan één sessie in beslag nemen, en aangezien nog niemand het probleem van het verkeer in Houston heeft opgelost, hebben we onze lijst opgedeeld in binnen de Loop, buiten de Loop en buiten Houston.

Klik om te vergroten

(Links en middenboven) Inkt door Gabriel Massey, Battle Royale; (middenonder) Inkt door James Samaniego, Shelter Tattoo; en (R) Inkt door Nate Beavers, Figurehead Tattoo

(L en middenboven) Foto's door Jack Thompson, (middenonder) Foto door James Samaniego en (R) Foto's met dank aan Nate Beavers

Binnen de lus:

Battle Royale
Gabriel Massey heeft zijn vaardigheden in een aantal andere studio's aangescherpt, maar nu is hij een echte topper. Hij opende dit voorjaar Battle Royale in EaDo; het is een moderne variant op de traditionele tattooshop. Haal een knipbeurt beneden bij East End Barber, pak een java van Coral Sword en ga dan naar boven. Massey is gespecialiseerd in ingewikkeld puntwerk en zwartwerk, en zijn mandala's, Día de los Muertos-schedels en geometrische figuren zijn minutieus gedetailleerd. Ook de Amerikaanse traditionalisten Bo Myers en Rick Murillo werken vanuit deze studio.
1318 Telefoon, Spatie 4,346-406-3162,instagram.com/battleroyaletattoohtx

Boegbeeld tatoeages
Met meer dan 25 jaar werk op zijn naam is er vrijwel niets dat Nate Beavers niet heeft getekend. Maar het is zijn vermogen om dieren, insecten en zo ongeveer alles uit de natuurlijke wereld weer te geven waardoor zijn werk opvalt. Als je een geliefd huisdier hebt dat je voor altijd wilt vereeuwigen, dan is Beavers jouw man.
1045 Studewood, 713-742-2828,natebeavers.com

Rampage-tatoeage
Ram Perez is een veteraan uit de sector en legt de lat hoog voor dit stuk Montrose. Hij is waarschijnlijk het meest bekend om zijn stripfiguren en fotorealistisch werk, maar houdt ook van monochrome en biomechanische ontwerpen. Vincent Diaz Negron, afkomstig uit Puerto Rico, heeft een solide portfolio van geometrische en illustratieve stijlen. Perez heeft onlangs ook een zusterwinkel verderop in de straat geopend: Violet Tiger Tattoo Parlor.
1425 Westheimer, 281-888-0294,rampagetattoo.com

Klik om te vergroten

(L) Inkt door Shawn Will, (midden boven) Inkt door Candace Renee, (midden onder) Inkt door Bobby Correnti, (R) Inkt door Abel Sánchez; allemaal bij Red Dagger Eastdowntown

(L) Foto's door Shawn Will, (midden boven) Foto's door Candace Renee, (midden onder) Foto's door Bobby Correnti, (R) Foto's door Abel Sánchez


Rode Dolk Eastdowntown(ze hebben ook een locatie buiten de lus)
Kan een theaterstuk doorgaan als het wordt gespeeld met alle hoofdrolspelers en zonder tweede violen of figuranten? Blijkbaar wel. Elke kunstenaar die in deze winkel werkt, is een starter: Abel Sánchez Bobby Correnti, Shawn Will. Tussen de locatie in het centrum en die in Clear Lake is er geen zwakke artiest in het stel.
2315 Handel,facebook.com/RedDaggerTattoo

Klik om te vergroten

Inkt door Allen Espinoza, Red Shores Tattoo Co.

Foto door Allen Espinoza

Red Shores Tattoo Company
Allen Espinoza, mede-oprichter van Red Shores Tattoo, heeft een sterke aanhang. Als hij zich niet bezighoudt met houtwerk, papier-maché en digitale formaten, is hij druk bezig de Houstonians te inkten met allerlei stijlen: Oosters, traditioneel, realisme, zwart en grijs, aquarel en zelfs puntwerk.
713-677-0680, 2909 Boudewijn,redshores.tattoo

Schorpioen Studio-tatoeages
"Sapo" Boijseauneau is lange tijd een belangrijk onderdeel geweest van de tattoo-gemeenschap en zijn zwart-grijze weergaven zijn ziek. Voor gedurfde, verzadigde kleuren hoeft u niet verder te zoeken dan Dan Martin, die we hebben genoemdBeste tattoo-artiest in Best of Houston® van 2013, of studiokunstenaar Tracy Lambright. Klaar om de afstand te gaan? Chris Ayala en "Big Gabe" Bayles kunnen dat volledige back-project aanpakken waar je al zo lang over nadenkt.
1401 Westheimer, 713-528-7904,scorpionstudiostattoo.com

Geheime tatoeage
We hebben hier solide werk van Gregg Higgins gezien. Zijn Creature From the Black Lagoon is perfect en zijn mandala's zijn zorgvuldig geïnkt.
1508 Westheimer, 832-962-7121,facebook.com/secrettattooing

Texas Tattoo-imperium
De mensen bij Texas Tattoo houden vast aan een aantal goede Amerikaanse traditionele en Japanse ontwerpen. Stevie is een Luddite, dus je zult zijn portfolio persoonlijk moeten bekijken, maar Brandon a/k/a Russo is online en heeft een aantal interessante voorbeelden van werk.
1540 Westheimer, 713-807-7171,texastattoo.com

Werkpaard-tatoeage
Hun website heeft een leuke, circusachtige sfeer, maar het is allemaal zakelijk als het om inkt gaat. Kat McCulloch heeft de touwtjes in handen en wil dat elk ontwerp uniek is – je zult geen flits vinden aan de muren van deze woning die een studio is geworden – en ze zal werken om iets persoonlijks te creëren. Andere kunstenaars in de winkel hebben verschillende stijlen, zelfs zwart werk, dus neem de tijd om de portfolio's te bekijken.
Alleen op afspraak, 718 Peden,346-308-5041,werkhorsetattoo.com

Klik om te vergroten

Inkt door Alex "Zú" Arzú, Zú Art Collective

Foto's door Alex "Zú" Arzú

Zú Art Collectief
Alex"Zú"Arzú wil gewoon creëren. Of het nu gaat om muurschilderingen in East End, kunstschilderijen of de menselijke vorm, zijn professionele ontwerpen zijn ongelooflijk. Onlangs deelde hij een voltooid stuk waarin bloemen, een mandala, heilige geometrie en geometrische patronen zijn verwerkt. Groot of klein, met 'Zú' zit je altijd goed.
2315 Handel, Suite B,alexarzu.com/thecollective

Houston, buiten de Loop:

Advent Tattoo Studio en kunstgalerie
Mike Woods, kunstenaar en mede-eigenaar van Advent Tattoo, is maanden van tevoren geboekt voor die felbegeerde vijf uur durende slots voor mouwen en andere grote inktprojecten. Zijn portfolio spreekt voor zich, en deze zeer getalenteerde inktmeester werkt met de rondingen van het lichaam om zeer gedetailleerde meesterwerken af ​​te leveren die schreeuwen om tentoongesteld te worden. Hij is een klasse-act, en je zult hem niet publiekelijk het werk van anderen horen bekritiseren, zelfs niet als hij een betraande jonkvrouw in nood moet redden van een slecht weergegeven roos. Kunt u niet naar binnen? De andere Mike in zijn winkel, mede-eigenaar Mike Ashworth, doet ook fantastisch werk.
16506 FM-529 105,281-856-2366,facebook.com/AdventTattoo

Klik om te vergroten

(L) en (R) Inkt door Mike Ashworth en (midden) Inkt door Mike Woods; beide bij Advent Tattoo.

Foto's met dank aan Mike Ashworth en Mike Woods

Rode Dolk - Helder Meer(ze hebben ook een locatie in het centrum)
Red Dagger heeft zijn uitstekende reputatie opgebouwd in de Clear Lake-studio en pas onlangs hebben ze een tweede winkel in het centrum geopend. Elke artiest die vanuit deze locatie werkt, brengt zijn A-game mee: Aaron Springs, Bobby Mack, Ringo Leone, Steven Compton, Mason Chimato en Chuck Jones. Elke artiest handelt zijn eigen boekingen af, dus besteed eerst wat tijd aan het bekijken van de portfolio's en onthoud: kies verstandig.
16815 Koninklijk wapen, 281-286-3439,facebook.com/RedDaggerTattoo

Onderdak tatoeage
James Samaniego heeft onlangs zijn eigen winkel geopend, maar hij is geen onbekende in de branche. Hij werkt alleen op afspraak en de wachttijd is redelijk, meestal slechts twee of drie weken. Hij heeft wat kleurwerk in zijn portefeuille, maar het is zijn werk met één naald en fijne lijnen dat thuishoort in een museum. DeHouston-perslezers zijn het er ook mee eens dat Samaniego op de eerste plaats staatLezerskeuze Beste tattoo-artiest in Best of Houston® van 2017.
10708 Grant, 832-732-1892,jamessamaniego.com

Atelier 8
Studio 8 is vrij nieuw, maar Shaine Smith is een legende in de gemeenschap en heeft een positieve invloed gehad op opkomende inktmeesters in opkomst. Het is niet jouw typische locatie – deze bevindt zich in een privéwoning – maar het is een luxe en ontspannende omgeving en ze lijken het allemaal te doen. Fotorealisme, visionair, Japans traditioneel, modern, abstract en vele andere stijlen. Studiokunstenaar Zip heeft mooi werk, waaronder biomechanica en schedels.
Alleen op afspraak, 2323 South Voss, 713-952-9907,houstontattooparlor.com

Tijdloze inktstudio
Wees niet verbaasd als je buiten het seizoen een Houston Texaan in de volgende stoel ziet. De ontwerpen van Arturo Hernandez zijn artistiek uitgevoerd, of hij nu kersenbloesems of The Plague Doctor tekent. Chris Duarte is een expert in alles wat Maya, Azteken of Egyptisch is; en Tony Ta heeft die Japanse mouwen tot een wetenschap gemaakt.
12827 Westheimer, 281-933-8882,facebook.com/timelessinkstudiohtx

Klik om te vergroten

(L) Inkt door Ricky Cogburn, Main Street Tattoo Company en (R) Inkt door Red Dagger - Chuck Jones van Clear Lake.

(L) Foto met dank aan Ricky Cogburn en (R) Foto met dank aan Chuck Jones

Buiten Houston:

Artistieke impressies tatoeage
We zijn winkeleigenaar Spiro Kambitsis gaan respecteren; hij beheert met succes de eisen van twee locaties die zowel tatoeage- als piercingdiensten aanbieden. We moeten Tyler Turnbull ook rekwisieten geven voor zijn inkt. Zeker, zijn 'Be Nobody'-tatoeage is de laatste tijd een beetje viraal gegaan, maar zijn portfolio bevat ook adembenemende weergaven: Medusa, St. Michael die de duivel overwint of een hoes die volledig is gemaakt van Chevy LS-onderdelen.
20633 Katy Snelweg, Katy, 281-599-1349,artistiekeimpressiestattoo.com
16326 Mueschke, Cipres, 832-653-6840,artistiekeimpressiestattoo.com

Imperial Tattoo Company
Wat we het leukst vinden aan Jon West is dat hij altijd probeert te groeien als kunstenaar. Als kind wist hij al wat hij wilde doen en hij heeft een stevige reputatie opgebouwd met zijn geometrische, punt- en neotraditionele ontwerpen. Collega-studiokunstenaar Tony Wayne is goed met kleur, Aaron Bates is jouw go-to-guy voor Japans of aquarel, en er is Cristyan Medina voor op de natuur geïnspireerde ontwerpen.
403 Snelweg 6, Suikerland, 281-302-5224,imperialtattoocompany.com

Hoofdstraat-tatoeage
Zowel Ricky Cogburn als Neil “The Real Deal” Palmer hebben een solide oeuvre geproduceerd, waardoor Main Street Tattoo een belangrijk onderdeel is geworden om de inwoners van League City er op hun best uit te laten zien.
1520 Oost-Main, League City, 281-724-1416,facebook.com/Mainstreettattooco

Superchango tattoostudio
We hebben een klein beetje omzet gezien in deze studio in The Woodlands, maar er zijn nog steeds genoeg redenen om de rit te maken. De mouwen van winkeleigenaar Juan Cabrera zijn geweldig, vooral dat recente lasontwerp dat hij zojuist deze zomer heeft voltooid. Cabrera probeert ook op de hoogte te blijven van nieuwe trends, door regelmatig concoursen bij te wonen en contact op te nemen met grote spelers uit de industrie, zoals Cory Kruger, Deano Cook, Grime Tattoo in San Francisco's en Robert Hernandez uit Madrid, onder anderen.
25901 I-45 Noord, de bossen, 281-367-9233,superchangotattoo.com

De tattooshop van het Kraaiennest
De kapitein van het schip is eigenaar/kunstenaar Jason Coquel en het is zijn beleid om alleen op maat gemaakte tatoeages te maken; iedereen die anders vraagt, zal over de plank lopen. Studiokunstenaar Mikey Godwin ontwierp deze zomer een tatoeage die verandert van dame in demon, afhankelijk van hoe je hem bekijkt, Jeremiah Beshears heeft een gave met portretten, Carls stijl is donker en dreigend, en Bubba is op zijn best als het om mouwwerk gaat.
9222 Louetta, Lente, 832-555-5555,facebook.com/TheCrowsNestTattooParlour

') let lineHeight = jQuery('[line-height-check]').get(0).clientHeight; jQuery('[regelhoogtecontrole]').remove() if (jQuery(element).prop('tagName').match(/HIDDEN/i) !== null) { jQuery(element).children( 'div').last().css({ marginBottom: `${lineHeight*2}px` }); } else { jQuery(element).css({ marginTop: `${lineHeight*2}px`, marginBottom: `${lineHeight}px` }); } } } jQuery(element).insertBefore(this.paragraphEndNodes[index]); } else { console.warn('Foundation.ParagraphTool.insertElemenAt: ongeldige invoegindex', index); } } this.insertElemenAtEnd = functie (element) { if (this.paragraphEndNodes.length) { let lastNode = this.getNodeAtIndex(this.paragraphEndNodes.length -1); if (this.isDoubleBrParagraphBreak(lastNode) || this.isBrParagraphBreakBeforeBlockElement(lastNode)) { if (jQuery(element).get(0).tagName.match(/SCRIPT/i) !== null) { jQuery('
').insertAfter(deze.paragraphEndNodes[index]); jQuery('
').insertAfter(deze.paragraphEndNodes[index]); } else { jQuery('div.fdn-content-body').append('

') let lineHeight = jQuery('[line-height-check]').get(0).clientHeight; jQuery('[regelhoogtecontrole]').remove() if (jQuery(element).prop('tagName').match(/HIDDEN/i) !== null) { jQuery(element).children( 'div').last().css({ marginBottom: `${lineHeight*2}px` }); } else { jQuery(element).css({ marginTop: `${lineHeight*2}px`, marginBottom: `${lineHeight}px` }); } } } } this.bodyContainer.append(element); } this.getNodeAtIndex = functie (index) { return this.paragraphEndNodes[index]; } }

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 22/01/2024

Views: 6068

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.